Intensivt arbete efter mordet i Valsta

Lördagen den 16 januari avlossades ett flertal skott inne på en restaurang i Valsta. Skotten var riktade mot en man i 40-årsåldern som avled på platsen.

Polisen rubricerar händelsen som mord och arbetar just nu med ett omfattande utredningsarbete. Ingen misstänkt är gripen.

Kriminaliteten i Valsta, som är en del av Märsta i Sigtuna kommun har eskalerat inom flera brottskategorier de senaste åren och anses idag som ett riskområde med såväl öppna drogscener samt öppen och dold kriminalitet

Polisen har arbetat med en större polisoperation i området sedan en tid tillbaka. Målsättningen med operationen är att genom att skapa ett ökat tryck mot den kriminella miljön minska nätverkets förmåga att bedriva kriminell verksamhet i området. Operationen har hittills resulterat i flera större domar och frihetsberövanden, större narkotikabeslag och vapenbeslag.

Polisen har en god bild över de kriminella nätverk som finns i regionen och utesluter inte i dagsläget att det finns kopplingar mellan mordet i Valsta och den regionala nätverksproblematiken.

Just nu pågår ett intensivt arbete med fortsatt dörrknackning, insamling av filmmaterial, insamling av vittnesuppgifter och trygghetsskapande insatser. Polisen arbetar med förstärkta resurser i området och kommer att göra det även fortsättningsvis.

Polisen söker fler vittnen till händelsen och uppmuntrar allmänheten att lämna tips och iakttagelser till poliser på plats alternativt genom att ringa polisen på 114 14 eller fylla i polisens tipsformulär.