Ny kamera i Tensta för att öka tryggheten och lösa brott

Polisen i västra Stockholm ökar antalet kameror i Tensta för att öka tryggheten och förhindra samt utreda fler brott.

Lokalpolisområde Järva har nu satt upp ytterligare två tillfälliga övervakningskameror i Tensta, vid Tisslingeplan. Ett antal kameror finns redan på plats och ytterligare några kommer sannolikt att sättas upp de närmaste veckorna.

– Med anledning av det senaste mordet på en ung person i Tensta den 29 december 2020 så gör polisen i Järva bedömningen att det finns ett stort behov av att öka tryggheten kring Tensta. Utöver att vi fortsätter satsa på en stor polisiär närvaro och nära samverkan med stadsdel och andra aktörer, så utökar vi även kamerabevakningen för att skapa ett tryggt Tensta och göra miljön oattraktiv för kriminella, säger Mats Törnblom, kommunpolis i lokalpolisområde Järva.

Bevakningskameror placeras vid knytpunkter där många människor rör sig och på brottsutsatta platser. Från den första januari 2020 gäller en ny lag som innebär att polisen inte behöver söka tillstånd hos Datainspektionen för att sätta upp kameror, vilket gör att kamerahanteringen inte behöver fastna i långa ansökningsförfaranden när behovet av kameror uppstår.

Sedan tidigare finns det ett 40-tal kameror uppe i lokalpolisområde Järva. Kamerorna har suttit uppe sedan 2017 och varit till hjälp i ett flertal brottsutredningar.