Polisen utreder två personrån i Västerås

Polisen utreder två liknande personrån i Västerås.

19 december 2020
En man satt i en bil på parkeringen utanför Erikslund Shopping Center när två för honom okända och maskerade personer hoppade in bilen. Under hot tvingades mannen ge ifrån sig sitt bankomatkort till en av de maskerade personerna som sedan gjorde ett uttag från kontot. Händelsen inträffade strax innan 19-tiden. Ingen person kom till fysisk skada under rånet.

14 januari 2021
En man satt i en bil på parkeringen utanför ICA Maxi Hälla när två för honom okända och maskerade personer hoppade in bilen. Under hot tvingades mannen ge ifrån sig sitt bankomatkort till en av de maskerade personerna som sedan gjorde ett uttag från kontot. Händelsen ska ha inträffat någon gång mellan klockan 20:30 och 20:40. Ingen person kom till fysisk skada under rånet.

Polisen misstänker att samma personer har utfört rånen.

I båda fallen pågår förundersökning om rån och polisen söker dig som kan ha gjort iakttagelser i samband med de aktuella händelserna.

En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade.

Tips och iakttagelser lämnas till polisen via 114 14 eller polisens hemsida "Tipsa polisen"

I nuläget lämnas ingen ytterligare information om händelserna.