Polisryttarna bidrar till ökad trygghet på flera platser i Stockholm

Gruppbild i lokalpolisområde Järva

Under rådande pandemi har antalet kommenderingar vid offentliga tillställningar minskat. Det ger polisrytteriet tid att patrullera i lokalsamhället.

Under rådande pandemi har antalet kommenderingar vid offentliga tillställningar såsom demonstrationer, idrottsevenemang och liknande minskat. Eftersom polisrytteriet ofta deltar på dessa finns det nu mer tid över för att patrullera ute i lokalsamhället i brottsförebyggande och trygghetsskapande syfte.

- Det finns många olika bra sätt till att arbeta mot en problembild och rytteriet är en del av det. Vi har haft ridande patruller som samverkat med lokalpoliser i exempelvis Södertälje, Jordbro, Märsta, Sollentuna och Rinkeby, säger kommissarie Anders Jansson, operativ koordinator på polisrytteriet.

Att de ridande poliserna är uppskattade av lokalbefolkningen men även bland poliserna som arbetar i områdena, råder det inga tvivel om.

- Polisryttarnas och hästarnas arbete i vårt område är mycket uppskattat bland medborgarna. Deras synlighet är väldigt trygghetsskapande och deras närvaro ger en omedelbar positiv känsla som ingen annan polisiär enhet kan göra, säger polisinspektör Martin Marmgren som är gruppchef i lokalpolisområde Järva.

Polisrytteriets patrullering i bostadsområden runt om i regionen kommer att fortsätta under våren där samverkan sker med de lokala poliserna och andra samverkanspartners med deras gemensamma problembild.

En del av polisen är polisrytteriet