Sex personer häktade för grovt vapenbrott i Hjulsta

I slutet av förra veckan greps och häktades sex personer i samband med att två vapen påträffades i ett bostadshus i Hjulsta.

När polisen genomförde en kontroll i Hjulsta torsdagden den 14 januari påträffades två vapen i ett trapphus. Sex misstänkta personer som befann sig i huset greps och häktades i helgen misstänkta för grovt vapenbrott. Flera av de häktade har kopplingar till kriminella nätverk.

Söndagen den 17 januari kontrollerades även en bilist i Tensta. Föraren hade kastat en 100 gram haschkaka under bilen vilket upptäcktes av poliserna. Vid husrannsakan hemma hos den misstänkte hittades 900 gram hasch, vilket togs i beslag. Mannen greps misstänkt för narkotikabrott.

Polisen i Stockholm är inne i en kraftfull offensiv fas mot grovt kriminella personer i Järvaområdet. I dagsläget sitter 22 personer häktade kopplade till det långsiktiga arbetet mot den grova kriminaliteten i Järvaområdet. Polisen har dessutom beslagtagit 21 vapen, liksom stora mängder med ammunition, narkotika och kontanter. Flera rättegångar med kopplingar till den grova brottsligheten i Stockholmsregionen pågår och förbereds.