Skärpta straff för gärningsmän efter skjutning mot 14-åring i Kärrtorp

Hovrätten skärper straffen för de gärningsmän som i tingsrätten dömts för skjutningen mot en 14-åring i Kärrtorp den 2 mars förra året. Männen döms nu för medhjälp till försök till mord till fängelse i tio respektive fem år.

Det var den 2 mars förra året som en 14-åring gick tillsammans med två andra personer på Fyrskeppsvägen i Kärrtorp i södra Stockholm. Plötsligt bromsade en bil in och skott avlossades. Ett av skotten träffade 14-åringen i buken och var nära att orsaka hans död.

I tingsrätten dömdes tre män, idag mellan 18 och 23 år, till synnerligen grov misshandel. Hovrätten dömer nu istället de tre männen till medhjälp till försök till mord. Två av männen fick av tingsrätten sju års fängelse men hovrätten skärper påföljden till tio år. Den tredje mannen fick tre år och sex månader i tingsrätten, men får nu av hovrätten istället fem år.

– Det är tillfredsställande att man skärper straffen på en sådan hänsynslös handling, säger Maria Thorin, vid grova brott i polisområde Stockholm syd, som är en av de utredare som arbetat med ärendet.