31 personer omhändertagna efter narkotikainsats

En mängd narkotika, knivar och utrustning för framställan av narkotika har tagits i beslag under en spaningsinsats i Ulricehamn och Tranemo.

Under vecka 3 genomförde polisen i Ulricehamn och Tranemo en spaningsinsats på ett flertal adresser. Syftet var att hitta personer som använder narkotika eller som säljer det till andra.

Husrannsakan på 16 platser

31 personer i åldrarna 16 till 56 år omhändertogs misstänkta för personligt bruk eller innehav av narkotika. Spaningsinsatsen genomfördes till största delen av civilklädd polis i samverkan med Kronofogdemyndigheten. 16 husrannsakningar gjordes på olika platser som polisen identifierat genom kartläggningar och insamling av underrättelseuppgifter.

– Våra lokala insatser grundas alltid i bedömningar av olika uppslag och information som kommit in till polisen, säger Andreas Friberg, gruppchef Ulricehamn.

Kontakt med föräldrar

Under insatsen beslagtog polisen ecstasy, kokain, cannabis, amfetamin, tramadol och anabola steroider. I de fall där de omhändertagna personerna visade sig vara under 18 år, tog polisen direktkontakt med föräldrar och socialtjänst.
– Narkotika är ett stort samhällsproblem och vi arbetar hårt med att minska både tillgången och efterfrågan, säger Andreas Friberg.

Så arbetar polisen mot narkotika