Intensivt polisarbete efter att barn skottskadades i Visättra

Två barn skottskadades i en skjutning i Visättra i Flemingsberg på lördagskvällen. Efter några få timmar kunde nio personer frihetsberövas. Polisen arbetar nu hårt för att de skyldiga gärningspersonerna ska lagföras.

Polisutredningen efter att två barn på lördagskvällen den 17 juli skottskadades i Visättra i södra Stockholm pågår med full kraft. Nio personer är på måndagen anhållna, skäligen misstänkta för grovt vållande till kroppskada samt grovt vapenbrott.

Ärendet leds av en åklagare och polisens arbete leds av sektionen för grova brott i polisområde city tillsammans med lokalpolisområde Huddinge samt ytterligare nödvändiga resurser från regionen.

Polisen har hållit flertalet förhör genom bland annat dörrknackning samt genomfört en teknisk undersökning vid brottsplatsen. Under måndagen hålls fortsatta förhör med de misstänkta personerna. Polisen kommer också att analysera allt material som inkommit till utredningen och de tekniska undersökningarna fortsätter.

– Flemingsberg där Visättra ingår är vårt mest prioriterade område i kommunen och vi har gjort stora framgångar i området genom en mängd frihetsberövanden samt en utökad samverkan med kommunen med bland annat avhopparverksamhet, säger Johan Andersson, chef för lokalpolisområde Huddinge.

”De goda krafterna måste återta offentliga utrymmet”

Polisen har efter lördagens våldsdåd en förstärkt polisiär närvaro i området i informationsinhämtande och trygghetsskapande syfte samt för att förhindra fortsatta våldsdåd.

– Så länge det finns vapen i samhället så är det svårt att värja sig mot förlupna kulor. Men det som har hänt, när oskyldiga barn drabbas, är oacceptabelt. De goda krafterna i samhället måste nu återta det offentliga utrymmet, säger Johan Andersson.

Den 1 juli sköts en man till döds i Flemingsberg. Polisen utreder om lördagens skjutning har något samband med denna, men det kan inte bekräftas i nuläget.

Läs även:
Händelsenotisen polisen.se