Övervakningskamera i Svedala centrum för ökad trygghet

Övervakningskamera i Svedala

Bild: Svedala Kommun

Nu finns en övervakningskamera uppsatt i Svedala centrum, i syfte att förebygga brott och skapa trygghet för de som vistas i området.

Från och med torsdagen den 22 juli finns en övervakningskamera monterad i Svedala centrum, närmare bestämt vid Storgatan mellan Grönegatan/Långgatan. Kameran är stationär och sätts upp framför allt i brottsförebyggande och trygghetsskapande syfte.

- Det bakomliggande skälet är de störningar och trakasserier som bland annat boende och näringsidkare upplever i området. Här har blivit lite av en uppehållsplats för ungdomar och andra som tyvärr inte bara har rent mjöl i påsen, säger kommunpolis Paul Nilsson.

Kameraövervakning är ett komplement till det ordinarie brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet, och gör också utredningsarbetet mer effektivt.

- Kameran kommer nu att sitta uppe i 90 dagar, det är den tid som polisen själv får besluta om kameraövervakning, berättar Paul Nilsson.

- Efter det får vi göra en utvärdering och se vad det har gett, och hur vi går vidare. Det är viktigt att vi tar de här problemen på allvar så att alla som vistas i området kan känna sig trygga i sin vardag.

Personuppgiftsbehandling vid kamerabevakning