Polisen söker fler vittnen efter skottlossningen

I torsdags avfyrade en person skott inne på en restaurang i centrala Linköping. Utredningen pågår för fullt och polisen söker nu fler vittnen, framförallt innan själva brottet.

Det var vid lunchtid torsdagen den 8 juli som en person avfyrade ett vapen inne på restaurangen i centrala Linköping. Ingen person skadades men en utredning inleddes rubricerad som misstänkt försök till mord. Ett 70-tal förhör har hållits så här långt och fler planeras. Det finns även en hel del teknisk bevisning.

- Där väntar vi just nu på en del analyser plus att vi har en hel del övervakningsfilm att gå igenom för att lägga pusslet kring hur den misstänkte gärningsmannen rörde sig i området, säger Jens Öhmark, tillförordnad gruppchef för grova brottsgruppen i Linköping.

När brottet skedde var det mycket folk i rörelse i området så Jens tror också att det kan finnas personer som fångat den misstänkte på egna bilder eller video.

- Vi kan i våra förhör se att den misstänkte stack ut från allmänheten i sättet han betedde och klädde sig. Det har fått många att reagera. Vi vill nu trycka lite extra på att vi gärna tar emot både bilder, video och fler vittnesmål hur den här misstänkte rörde sig. Framförallt innan själva skottlossningen, säger Jens Öhmark.

Signalement

Den misstänkte skytten var klädd i mörka byxor och en mörk jacka med huva. Vid själva brottet var huvan uppfälld. Han färdades på en mörk elcykel med korg på styret. Har du sett honom? Vet du hur han rörde sig? Har du bilder eller video på den misstänkte eller från brottet? Kontakta polisen på 114 14 och uppge att du har information i ärendet så kopplas du rätt.


Kontaktperson för media

Jens Öhmark, tillförordnad gruppchef för grova brottsgruppen i Linköping

Svarar på frågor från media i morgon onsdag den 14 juli mellan klockan 10.00-12.00

Telefon 010-566 74 85.