Tre anhållna efter bostadsinbrott i Djursholm

Tre personer greps på eftermiddagen den 12 juli efter larm om ett pågående inbrott i en bostad i Djursholm.

Polisen stoppade ett fordon i närheten av brottsplatsen. Fordonet kunde kopplas till inbrottet och två personer frihetsberövades. Ytterligare en man greps en kortare sträcka från brottsplatsen. Samtliga har nu anhållits.

Utredningsarbetet fortsatte på platsen i form av vittnesförhör, kontroll av övervakningsfilmer och kontroller i övrigt. Teknisk undersökning vid brottsplatsen genomfördes. Utredningsarbetet fortgår och polisen utreder eventuella samband med andra inbrott i regionen, och samverkan sker med andra lokalpolisområden. Stöldgods i form av bland annat smycken anträffades utmed flyktvägen.

Fordon har tagits i beslag och polisen undersöker dem nu i syfte att kunna säkerställa uppgifterna i förundersökning.  

Frihetsberövande av gärningsmän i dessa sammanhang har en brottsförebyggande effekt, dock är Polisen beroende av allmänhetens hjälp avseende tips och uppgifter om avvikande beteenden i bostadsområden vilka kan härledas till eventuella förestående inbrott eller annan brottslighet.

Inbrotten i bostäder har ökat senaste tiden från relativt låga nivåer under första kvartalet 2021.

Tipsa polisen om brott

Har du sett eller hört något som skulle kunna hjälpa polisen att upptäcka, förebygga eller utreda brott? Tipsa polisen på webben.