Tre gängkriminella häktade för grovt vapenbrott

Tre tongivande personer ur ett av de kriminella nätverken i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg sitter nu häktade misstänkta för grovt vapenbrott.

Polisen jobbar vidare med hög aktivitet och en hög närvaro i Biskopsgården. I fredags iakttog polisen tre personer med koppling till ett av de kriminella nätverken i Biskopsgården, som var i färd med att gömma ett pistolliknande föremål.

Det pistolliknande föremålet visade sig senare vara en skarpladdad pistol.

– Ett lyckat polisärt arbete med flera olika enheter inblandade gjorde att vi initialt kunde gripa två personer, för att senare under lördagen gripa ytterligare en person för brottet, säger lokalpolisområdeschef Jörgen Thorén.

Ärendet har övergripande hanterats av gruppen för grovt organiserad brottslighet i region Väst.

– Samtliga sitter nu häktade misstänkta för grovt vapenbrott, säger Jerry Sörensen, utredare på gruppen för grovt organiserad brottslighet i region Väst.

God lokalkännedom, närvaro och bra samverkan är framgångsfaktorer, som också kan ge effekt.

– Det känns bra att både kunna plocka ytterligare ett vapen från gatan och samtidigt gripa tre tongivande personer i ett av de kriminella nätverken. Det här får förhoppningsvis en avkylande effekt i konflikten mellan de olika nätverken, säger Jörgen Thorén