VÅG AV INBROTT I MALMÖ

Under juni noterades det högsta antalet inbrott för den månaden på fem år när totalt 89 anmälningar upprättades. Trenden för juli är också dyster där det till och med förra veckan hittills anmälts 29 inbrott.

- Vanligtvis brukar vi se en minskning av inbrott under sommaren, för att under hösten och vintern få in fler anmälningar, säger Glen Sjögren, kommunpolis i Malmö.

Särskilt drabbat av inbrotten har områdena Limhamn och Fosie varit de sista veckorna. De flesta inbrotten har skett i lägenheter. Mellan vecka 22 och vecka 27 skedde 66 inbrott i lägenheter i Malmö. För villor och radhus var siffran 33 för samma tidsperiod.

- En trend vi har sett är att tjuvarna tagit sig in via fönster som varit i vädringsläge när det har varit värmebölja. Med de höga temperaturer som är på väg in över Malmö är detta något vi avråder från. I flera fall har man också använt stege för att ta sig in genom fönster på andra våningen, säger Glen Sjögren.

En god grannsamverkan är något som kan förhindra inbrott i ens område. Exempel på samverkan kan vara att man hjälps åt att hålla koll på varandras bostäder när man är iväg på semester. Det är också viktigt att vara vaksam på obekanta personer och bilar som rör sig i ens område. Polisen tar tacksamt emot all information om misstänkta inbrottstjuvar på telefonnummer 114 14.

 

Om du är vittne till ett pågående inbrott ska du ringa 112.