43 nya poliser till polisregion Mitt

Idag den 18 juni examineras landets polisstudenter. Redan på måndag börjar de sina anställningar ute i de olika lokalpolisområdena. För polisregion Mitt innebär det ett tillskott av 43 nya poliser.

– Det är med stor glädje vi gratulerar våra nya polisassistenter till deras examen och välkomnar er till polisregion Mitt! Våra nya kollegor kommer att göra skillnad i vårt arbete för att skapa trygghet och säkerhet för medborgarna i regionen. De nya poliserna börjar redan på måndag och jag vet att de är mycket efterlängtade och blir en viktig förstärkning i lokalpolisområdenas vardagliga arbete, säger Mattias Fällström, biträdande regionpolischef Mitt.

En viktig del i polisens tillväxtarbete
Polismyndigheten har i uppdrag att öka antalet anställda med 10.000 från 2016 till slutet av 2024. Det kommande tillväxtarbetet handlar framförallt om att öka antalet poliser.
– De nya poliserna är en viktig del i den starka tillväxt som vi har framför oss. Nu tar vi ytterligare ett steg i arbetet med att stärka polisen, säger Mattias Fällström.

Antal poliser per polisområde
PO Gävleborg 7
PO Uppsala 21
PO Västmanland 15

 Läs den nationella nyheten "I dag får Polismyndigheten 600 nya poliser"