Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

50-tal rapporterade för narkotikabrott i insats mot ravefester i södra Stockholm

Under helgen arbetade polisen riktat mot ravefester, som arrangerats vid Flatenbadet och vid Söderbysjön i Nackareservatet. Tillgången på narkotika var mycket god vilket resulterade i ett 50-tal personer rapporterade för narkotikabrott.

Under fredagskvällen och natten den 4-5 juni arbetade både civilklädd polis samt poliser i uniform från lokalpolisområde Nacka mot en arrangerad ravefest vid Flatenbadet i södra Stockholm. Mellan 100 och 200 personer uppskattades delta i ravefesten som pågick hela natten.

Polisens arbete mot ravefesterna under sommarmånaderna görs då de ofta stör kommunmedborgares nattsömn, vilket märks i antalet telefonsamtal till polisens ledningscentral. Polisen konstaterar också att det ofta förekommer narkotika i stor omfattning på dessa evenemang. Fredagens fest var inget undantag.

– Ett 40-tal personer rapporterades för narkotikabrott. Vi verkställde ett stort antal beslag av narkotika, det handlar bland annat om misstänkt amfetamin, ecstasy och LSD, säger Ola Åkesson, vid polisen i Nacka.

I något fall uppkom misstankar om narkotikaförsäljning, vilket ledde till en gripen gärningsman, samt husrannsakan i en bostad. Det riktade arbetet mot de arrangerade ravefesterna fortsatte även under lördagskvällen. Festplatsen var då Söderbysjön i Nackareservatet.

– De här festerna, ofta utan tillstånd, skapar en frustration hos många kommuninvånare som många gånger får sin nattsömn störd på grund av den höga ljudvolymen. Men det är också en självklarhet att arbeta mot dessa evenemang då vi ser att narkotikabrottsligheten är så stor, säger Ola Åkesson.

Offentliga tillställningar kräver tillstånd ifrån polismyndigheten, arrangören bryter annars mot ordningslagen. Med anledning av pandemin måste även covid-19-lagen beaktas, vilken säger att offentliga tillställningar utomhus som högst får ha 100 deltagare.