68 nya poliser välkomnas i polisregion Öst

  • Nya poliser välkomnas i lokalpolisområde Linköping.
    Nya poliser välkomnas i lokalpolisområde Linköping.
  • Coen Bergenhenegouwen
    Coen Bergenhenegouwen börjar arbeta som ingripandepolis i lokalpolisområde Höglandet.
  • Ulrika Herbst, regionpolischef i polisregion Öst.
    Ulrika Herbst, regionpolischef i polisregion Öst.
1/3

”Jag hoppade på tåget och har inte ångrat mig en dag.” Det säger Coen Bergenhenegouwen om sitt beslut att börja på polisutbildningen. Idag examinerades 68 nya poliser i polisregion Öst.

De nya poliserna välkomnades i sitt lokalpolisområde och fick digitalt ta del av tal av bland annat rikspolischef Anders Thornberg, statsminister Stefan Löfven och prins Daniel. Från polisregion Öst deltog regionpolischef Ulrika Herbst,  biträdande regionpolischef Carina Lennquist och polisområdenas chefer.
– Stort grattis till slutförda studier och till yrkesvalet. Det är viktigt för oss att uppmärksamma den här dagen med er och för er.  Stort grattis till att ni nu omfattas och är en del av polisens uppdrag – ett uppdrag som enlig mig är statens finaste och mäktigaste, säger Ulrika Herbst, regionpolischef i Öst.

”Har inte ångrat mig en dag”

Lokalpolisområde Höglandet får på måndag förstärkning av Coen Bergenhenegouwen, som börjar arbeta som ingripandepolis:
– Jag har velat bli polis en längre tid, men jag vågade inte söka när jag var yngre. Jag är från Holland och flyttade till Eksjö 2003, nu är barnen rotade här och vi vill stanna i Sverige, så jag bestämde mig att söka polisutbildningen. Jag hoppade på tåget och har inte ångrat mig en dag. Jag vill göra en samhällsinsats och vara med och göra skillnad. Jag är översättare och det är kunskap jag tror jag kan ha nytta av och vidareutveckla i mitt nya yrke. Under utbildningen har jag fått lära mig mycket, både om polisyrket och om mig själv, säger Coen Bergenhenegouwen.

”Skönt att ha nått fram till målet”

Till lokalpolisområde Eskilstuna kommer 15 nya poliser på måndag:
– Utbildningen har varit en fantastisk resa och det är skönt att ha nått fram till målet. Det känns bra att äntligen få komma ut i arbetslivet. Jag är nyfiken som person och ville gärna ha ett arbete där jag inte vet vad som kommer att hända under dagen. Jag hoppas att i mitt yrke kunna hjälpa andra, säger Milad Kaiss, som börjar som polis i Eskilstuna.

Nya poliser i polisregion Öst

16 nya poliser till Polisområde Jönköpings län

23 nya poliser till Polisområde Östergötland

29 nya poliser till Polisområde Södermanland

Medieförfrågningar

För att nå lokala kontaktpersoner för media, kontakta polisregion Östs pressjour på telefon 010-56 92 366.