Fem häktade för stölder av bland annat fyrhjulingar i Stockholms län

Ett tips ledde till att gränspolisen i region Stockholm grep fem personer och hittade stora mängder stöldgods i södra Stockholms län. De gripna har kopplingar till internationella brottsnätverk och bland stöldgodset fanns fyrhjulingar och åkgräsklippare.

– Trots fem gripanden har vi nog dessvärre bara tagit ett fåtal av de som använder den här platsen som så kallad ankarplats. Ankarplatser används ofta av internationella brottsnätverk och här har de relativt ostört kunnat både hantera och förvara stöldgods i stor skala, säger Monica Krüger, gruppchef vid gränspolisen hos polisen i region Stockholm.

Ärendet började med att spanare från gränspolisen hos polisen i region Stockholm den 10 juni åkte till en uppställningsplats för containrar i Västerhaninge för att undersöka ett tips.

Väl på plats tog det inte många minuter förrän två personer dök upp och gick in i en av containrarna varpå personerna och containrarna kontrollerades. Containern visade sig innehålla stora mängder stöldgods och personerna greps.

Dagen efter fortsatte spaningarna i området och ledde till ytterligare tre gripanden och husrannsakningar. Polisen hittade i samband med detta misstänkt stöldgods bestående av bland annat ett flertal fyrhjulingar, åkgräsklippare med mera.

Samtliga fem personer som greps är nu häktade och ett omfattande arbete med att bland annat hantera stöldgodset fortsätter för gränspolisen och lokalpolisen i Haninge/Nynäshamn.