Flera gripanden i regionen i internationellt polissamarbete

Region Mitt har deltagit i den internationella operationen ”Trojan Shield”. Det är en del i det långsiktiga arbetet, såväl internationellt som nationellt och regionalt, mot den organiserade brottsligheten.

– Det gjordes under måndagsmorgonen flera insatser i olika delar av regionen men vi går inte in på exakt var. Jag kan ändå nämna att vi arbetar aktivt mot kriminella aktörer i hela regionen, säger Mattias Fällström biträdande regionpolischef i region Mitt.

Under gårdagens insats frihetsberövades tolv personer. Men redan innan har ytterligare ett antal personer frihetsberövats inom ramen för insatsen. En del beslag gjordes också.

– Vi utesluter inte att det kan komma fler gripanden framöver, säger Fällström.

Polisen agerar med full kraft mot den organiserade brottsligheten. Den här insatsen är ett av de största tillslagen mot vålds- och narkotikabrottsligheten i Sverige och det är ytterligare ett steg i polisens offensiva arbete. Det visar att kriminella inte kan känna sig säkra någonstans. 

– Trots framgångarna kommer dock problematiken med organiserad brottslighet att finnas kvar så länge efterfrågan på narkotika är fortsatt hög, säger Fällström.

Med anledning av förundersökningssekretess kan inte ytterligare information ges i nuläget.

Läs även: 

155 frihetsberövade i största insatsen hittills mot organiserad brottslighet