Fredrik Malm blir polisområdeschef i Skaraborg

Fredrik Malm, polisområdeschef i Skaraborg.

Fredrik Malm, polisområdeschef i Skaraborg. Bild: Polisen

Sedan januari 2020 har Fredrik Malm varit tillförordnad polisområdeschef i Skaraborg. Nu står det klart att han blir ordinarie chef för polisområdet.

Under våren har rekryteringen pågått till tjänsten som polisområdeschef i Skaraborg. Beslutet blev att Fredrik Malm får tjänsten.

– Fredrik Malm har bred erfarenhet inom polisen och har gjort goda arbetsinsatser under tiden han varit tillförordnad polisområdeschef. Nu ska han fortsätta leda brottsbekämpningen i Skaraborg så att invånarnas trygghet ökar. Jag ser också fram emot att fortsätta arbeta med Fredrik i ledningsgruppen för region Väst, säger regionpolischef Klas Johansson i en kommentar.

Fredrik Malm blev polis 2003 och kommer närmast från tjänsten som kanslichef i polisområde Skaraborg. Tidigare har han bland annat varit yttre befäl, operativ chef samt lokalpolisområdeschef i Västra Skaraborg.

– Det känns fantastiskt kul att få möjlighet att fortsätta den resa vi påbörjat i polisområde Skaraborg. Vi står inför en unik tillväxt som vi aldrig tidigare mött och tillsammans med medarbetare och samverkansaktörer ska vi förvalta möjligheterna den ger på allra bästa sätt utifrån medborgarnas behov, säger Fredrik Malm.

Fredrik Malm efterträder Mats Bergström som sedan 2020 är tf. biträdande regionpolischef i region Väst.