Fyra häktade för mord på Kungsholmen – fler iakttagelser söks

Fyra personer är häktade för mord och mordförsök som skedde på Kungsholmen den 28 maj i år. Utredningen pågår för fullt och den som har uppgifter eller såg något av bråket och brottet uppmanas kontakta polisen – varje vittnesmål har betydelse.

Det var fredagen den 28 maj strax efter klockan 20 på kvällen som polisen larmades till Kungsholmen i centrala Stockholm på grund av ett pågående bråk utomhus.

Bråket som var mellan flera personer ledde till att en 25-årig man avled och en annan man blev skadad. Polisen arbetar sedan dess med en förundersökning om mord och mordförsök.

– Det är nu fyra häktade men alla uppgifter är fortsatt av stort intresse. Var du på plats och såg något antingen före, under eller efter brottet så är dina uppgifter av vikt för oss i utredningsarbetet. Det är viktigt att du hör av dig till polisen, säger Claes Murray, utredningsledare hos polisen i Stockholm och fortsätter:

– Vi vet att det var många människor ute denna kväll och att väldigt många bevittnade bråket. Det finns flera människor som borde ha uppgifter som är viktiga för utredningen. Det kan vara så att de valt att inte höra av sig för att de tror att brottet är löst i och med att fyra personer är gripna, men fler vittnesuppgifter behövs fortsätt, säger Claes Murray.

Fyra personer anhölls i sin frånvaro redan dagen efter mordet och mordförsöket. Två personer, en man och en kvinna, greps sedan den 1 juni. Ytterligare två personer, en man och en kvinna, greps den 2 juni. Samtliga fyra är fortsatt häktade i utredningen och de är mellan 20 och 26 år gamla. Samtliga är på sannolika skäl misstänkta för mord och försök till mord.

Hör av dig till polisen

Du som har uppgifter eller iakttagelser att lämna kan ringa 11414, gå in till närmaste polisstation eller skriva till polisens kontaktformulär som du når här i länken. Var noga med att skriva att det gäller mord på Kungsholmen den 28 maj 2021.