Intensivt polisarbete efter att två män mördats i nordvästra Stockholm

Måndagen den 31 maj sköts två män ihjäl i nordvästra Stockholm. I det första fallet skottskadades en man på eftermiddagen i Husby och i det andra en man i Hjulsta strax innan midnatt.

Vid mordet i Husby inkom samtal till polisens ledningscentral klockan 15.30 på måndagen att en man skottskadats utomhus. Mannen fördes i ambulanshelikopter till sjukhus men avled av sina skador. Två män har anhållits på sannolika skäl misstänkta för mordet. Polisen utesluter inte fler gripanden.

Gällande mordet i Hjulsta kom samtal till polisen klockan 23.53 där flera inringare hört smällar som uppfattats komma från skjutvapen. När polis och ambulans kom till platsen påträffades en skottskadad man som fördes till sjukhus men avled av sina skador. Ingen person har frihetsberövats i nuläget.

– Det som skett är oacceptabelt på alla sätt. Det är fruktansvärt att man skjuter på öppen gata helt utan tanke på konsekvenser. Det är egentligen bara tur att inte fler blev skadade. Vi jobbar nu intensivt för att lagföra de som är ansvariga för morden, säger Anders Djurestad, biträdande chef vid lokalpolisområde Järva.

Polisen har genomfört omfattande brottsutredande åtgärder som teknisk undersökning, inventering av övervakningskameror och förhör. Detta arbete fortgår. Polisen utreder morden separat men undersöker samtidigt om det finns något samband. Polisen kommer att ha utökad polisiär närvaro i området för att förhindra fortsatta våldsdåd samt i trygghetsskapande och brottsutredande syfte.

Tipsa polisen

Har du gjort iakttagelser eller har information i övrigt om de misstänkta morden som du inte redan lämnat till polisen? Hör av dig till polisen på telefon 114 14, via detta tipsformulär, eller genom att ta kontakt med polis på plats.

Läs även:

Händelsenotisen om mordet Hjulsta (polisen.se, 31/5 kl 23.53)
Händelsenotisen om mordet i Husby (polisen.se, 31/5 kl 15.30)