Kvinna sköts i Gustavsberg i januari – nu har åtal väckts

I januari i år larmades polisen till en bostad i Gustavsberg, Värmdö kommun. En kvinna hade blivit skjuten och en man greps på plats. Kvinnan avled av sina skador och åtal har nu väckts i ärendet.

– Vi har jobbat intensivt i ärendet och skälet till att det tagit tid handlar om väntan på svar från olika tekniska spår, säger Daniele Piccoliori, handläggare för ärendet hos brott i nära relation-gruppen i polisområde Stockholm syd.

Den misstänkte gärningsmannen ringde själv till polisen och kunde sedan gripas när polis kom till platsen. Utredningen har bedrivits som en mordutredning men åtalet mot mannen som nu väckts gäller grovt vållande till annans död, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

– Vi har jobbat utifrån att det är ett mord och att gärningsmannen borde ha förstått vad som kan hända då man riktar ett vapen mot någon. Men sedan handlar det också om vad åklagaren gör för bedömning av vad som är möjligt att bevisa och det har varit svårt att få fram något uppsåt i detta fall, säger Daniele Piccoliori.

Enligt uppgifter från gärningsmannen ska det avlossade skottet varit en del av en lek som gick fel. Mannen skulle låtsas skjuta in i en mobilkamera som kvinnan höll då ett skott gick av och träffade kvinnan. Kvinnan avled av sina skador.

I bostaden hittades stora mängder narkotika, bland annat cirka tio kilo marijuana och mindre mängder kokain.

Åtal väcktes måndag den 7 juni och huvudförhandling i ärendet sker onsdag den 16 juni.