Man dömd till livstids fängelse för mord i Märsta i oktober 2020

Den 2 oktober 2020 inträffade ett mord på man vid en busshållplats i Märsta. Idag, den 21 juni, dömdes en 23-årig man till livstids fängelse för mordet.

– Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet. Samtidigt ser vi att det ligger en framgångsrik utredning bakom domen som jag är stolt över. En av framgångsfaktorerna i utredningen har varit den ambitionshöjning vi haft gällande de forensiska delarna i våra utredningar där dna-bevisningen var avgörande, säger Christoffer Bohman, chef i Sollentuna lokalpolisområde.

Den 2 oktober förra året skulle en man kliva på en buss i Märsta då en ensam gärningsman dök upp bakifrån och sköt ett flertal skott mot målsäganden. Kulor träffade bussen och flertalet personer befann sig i farozonen för att bli träffade.

En omfattande förundersökning har bedrivits vid polisens avdelning för grova brott i polisområde Stockholm nord och efter en längre tids utrednings- och spaningsarbete var den samlade bevisningen tillräckligt stark för att frihetsberöva en person och väcka åtal för mord.

Den åtalade 23-åriga mannen har idag, vid Attunda tingsrätt, dömts till livstids fängelse för mord men även för vapenbrott och narkotikabrott. Han ska också betala skadestånd på drygt 250 000 kronor till offrets anhöriga.