Polisen söker iakttagelser av två män på elsparkcyklar efter mord i Sätra

Polisen önskar vittnesiakttagelser om två personer som flytt på elsparkcyklar strax efter mordet/ mordförsöket i Sätra i söndags. Polisen är också intresserad av observationer i samband med en brand.

Vid 18.50-tiden söndagen den 20 juni skottskadades två män på en uteservering i Sätra centrum i södra Stockholm. En av männen avled av sina skador. En förundersökning med rubriceringen mord och mordförsök har sedan dess pågått med full kraft och polisen arbetar intensivt med att lagföra de ansvariga gärningspersonerna.

Polisen har genomfört flertalet utredningsåtgärder i form av bland annat förhör, genomgång av övervakningsfilm och tekniska undersökningar.

Strax efter tiden för mordet har två mörkklädda personer setts fly från mordplatsen på elsparkcyklar, på en gång-/cykelväg längs med tunnelbanespåret i nordlig riktning (i riktning Kungsätravägen).

Tipsa polisen

Polisen uppmanar den som har gjort iakttagelser före eller efter brottstiden att höra av sig till polisen på telefon 114 14, genom att ta kontakt med polis på plats eller genom polisens tipsformulär.

Polisen är också intresserad av iakttagelser i samband med en mindre brand som inträffade i en park i närheten av Björksätravägen. Branden upptäcktes av polis strax före klockan 02 natten till måndagen. Polisen har gjort fynd på brandplatsen som kan sättas i samband med mordet/ mordförsöket.

Läs även: Händelsenotisen om mordet/ mordförsöket (20 juni)