Samarbete med Arbetsförmedlingen ska få fler att söka till polisen

Fyra personer i polisuniform med texten "Är du redo för en större uppgift? Sök polisutbildningen nu".

Polisen och Arbetsförmedlingen har inlett ett samarbete för att locka fler med rätt kompetens att söka sig till polisutbildningen. Samverkan börjar med ett direktsänt webinar den 15:e juni.

Inför mötet har Arbetsförmedlingen gjort ett utskick där man vänder sig till sökande med rätt kompetens och som är lämpliga för antagningskraven till polisutbildningen.

– Arbetsförmedlingen har en bred sökandebas av inskrivna som uppfyller våra grundkriterier till polisutbildningen och målet är att vi ska få dessa att få upp intresset för yrket och söka sig till oss. Vi ser det som ett mycket bra samarbete då polisen behöver växa och samtidigt har Arbetsförmedlingen i uppdrag att få ut fler i utbildning, säger Elisabeth Paulson Ramel, nationell uppdragsledare, Chef och medarbetarskap, HR.

Delta i livesändningen

Livesändningen sker den 15 juni kl. 13.00–14.00. Länk till mötet kommer att finnas på Arbetsförmedlingens webbplats och öppnar 12:50.

Om polisutbildningen

Polisutbildningen finns på fem orter i Sverige och går även att läsa på distans. Du kan redan nu förbereda dig genom att läsa på.

Mer om polisutbildningen

För att bli antagen till polisutbildningen måste du uppfylla ett antal krav och bedömas ha rätt egenskaper för polisyrket. Här kan du läsa mer om det:

Antagningskrav till polisutbildningen