Stort beslag av alkohol och cigaretter i Österåker

I samband med att polisen arbetade ute vid skolavslutningarna upptäcktes alkohollangning på en parkeringsplats i Österåker. Upptäckten ledde till gripanden och beslag av stora mängder alkohol och cigaretter.

Fredagen den 11 juni arbetade polisen med en riktad insats med anledning av skolavslutningen.  

– Som en del av arbetet bedrev vi spaning mot eventuella alkohollangare och våra områdespoliser lyckades bevittna pågående langning på en parkeringsplats i Österåker, säger Per Åkermark vid polisen i södra Roslagen.

Upptäckten ledde till att de som levererade alkoholen greps och blev misstänkta för brott mot alkohollagen. Gripandet ledde också till en husrannsakan i en fastighet i Österåker. Där hittades flera hundra liter starksprit, flera tusen cigaretter, kontanter och fler gripanden kunde göras.

 – Enligt vår bedömning var varorna avsedda att säljas till ungdomar i kommunerna i vårt område. Vi har nu inlett en förundersökning gällande grovt smugglingsbrott och för närvarande sitter två personer frihetsberövade i ärendet. Vi uppmanar alla vuxna att prata med barnen om faran att köpa alkohol på detta sätt, säger Per Åkermark.