Stort grattis till examen!

Ett stort grattis säger vi till 110 nyutexaminerade polisassistenter och samtidigt hälsar vi region Syds 177 nya polisaspiranter hjärtligt välkomna till polisen.

Den 18 juni fick 110 nya polisasistenter sina klaffar vid examensceremonier runt om i region Syd. Även denna omgång ställdes den traditionella gemensamma examen i Blå Hallen i Stadshuset i Stockholm in, med anledning av pandemin, men firade blev de alla ändå. I sina respektive lokalpolisområden blev det digitala hälsningar från rikspolischef Anders Thornberg, statsminister Stefan Löfven och prins Daniel. 

Våra nya medarbetare blev också välkomnade av regionpolischef Carina Persson, biträdande regionpolischef Jarl Holmström och av sina respektive polisområdeschefer, även detta via videouppkoppling. På plats välkomnades de av sina lokalpolisområdeschefer som delade ut examensbevis och nya axelklaffar.  

- Det är med stor glädje och stolthet jag välkomnar våra nya kollegor, de är väl behövda och efterlängtade. Vi är inne i en intensiv tillväxt där våra nya poliser är en viktig förutsättning för att stärka vårt arbete ytterligare. Tillsammans ska vi fortsätta utveckla vårt arbete med att skapa trygghet för medborgarna i våra 58 kommuner, säger Carina Persson. 

Polisregion Syd har också under våren och början av sommaren välkomnat 177 polisstuderande till deras aspiranttjänstgöring i vår region. Det är det sista steget i deras utbildning och de är ett ett mycket välkommet tillskott till vår verksamhet. 

- Vi har ett viktigt och stort ansvar att ge polisaspiranterna den sista formella delen av utbildningen, vi behöver hjälpas åt att ge dem bra förutsättningar för att utvecklas till trygga och engagerade medarbetare, säger Carina Persson.