Kvinna hittades avsvimmad i låda – sambon häktad

När det hördes bråk i bostaden intill ringde grannarna 112. Gömd i en förvaringslåda under sängen hittade polisen en avsvimmad och skadad kvinna. Nu har sambon häktats misstänkt för flera brott mot kvinnan.

Det var i söndags förmiddag som polisen larmades om bråk i en bostad i Göteborg. Flera grannar ringde polisen och uppgav att de hört kvinnoskrik och rop på hjälp och en man som skrek ”jag ska slå ihjäl dig”.

När polis kom till bostaden bröt de upp dörren när ingen öppnade. I bostaden fanns en man i 60-årsåldern som uppgav att hans sambo nyligen gått därifrån. Först efter att ha letat igenom bostaden flera gånger hittade polisen kvinnan. Hon låg avsvimmad och skadad i en förvaringslåda – inkilad under en madrass – under sängen.

– Den här händelsen hade kunnat få en mycket allvarligare utgång om inte grannar hade agerat och ringt polisen som hann fram i tid. Jag kan inte nog betona hur viktigt det är att reagera om man hör bråk eller misstänker att någon utsätts för våld av en närstående. Det är bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite, säger Marianne Karstorp, sektionschef för brott i nära relation i Storgöteborg. 

I förhör har kvinnan uppgett att hon misshandlades och dödshotades av mannen och sedan tvingades ner i lådan under sängen. Mannen har nu häktats av Göteborgs tingsrätt misstänkt för grov misshandel, olaga hot och olaga frihetsberövande.