Många frågor i ny form

Bild på polischefen Karim Ottosson

Polischefen Karim Ottosson från fredagens chatt på Företagardagarna i Ängelholm. Bild: Polisen

Under fredagen deltog lokalpolisområdet LPO Ängelholm på den digitala mässan Företagardagarna i Ängelholm.

Mässan är en av de större mässorna i Skåne och på grund av pandemin så ställdes den in helt förra året. I år blev den digital och besökarna kunde beträda ett "mässgolv" endast digitalt. Vi på polisen var också med i en digital monter där vi informerade om bland annat rekrytering och bedrägeribrott.

- För oss på polisen är det givetvis viktigt att vara med i de publika sammanhang som vi kan och under pandemin blir det främst digitala forum. Polismyndigheten ska växa kraftigt kommande åren och då ska de som är intresserade också veta var de kan vända sig och hur man går vidare att söka, säger lokalpolischef Karim Ottosson i Ängelholm.

De som ville kunde koppla upp sig för en chatt-stund med polischefen och det fanns flera som utnyttjade möjligheten. Mycket beröm till svensk polis i allmänhet blev det och polisen i Ängelholm i synnerhet.

- Jag har bott utomlands i många år men jag får nog säga att jag aldrig känt mig så trygg och glad när jag ser just en svensk polis. Ni gör ett jättebra jobb, sa en av besökarna.

Karim Ottosson fick också frågor om exempelvis anställningsförhållanden, omorganisationen av myndigheten 2015 och fick svara på hur tryggt Ängelholm egentligen är.

- Ängelholm är i grunden en mycket trygg kommun och de mesta klagomålen jag får in numera är trafikfrågor. Där jobbar ju vi aktivt med kommunen och andra myndigheter när det exempelvis gäller säkrare trafiklösningar. Sedan är jag tacksam för allt engagemang som allmänheten visar när det gäller brottsbekämpningen och den härliga supporten för den lokala polisen, säger Karim Ottosson.

Frågan är då om han fick blodad tand av den digitala mässan? Polisen har ju under många år varit med med en fysisk monter tidigare, innan pandemin.

- Jo, men det märks att det är ganska nytt med en digital mässa men jag tror den digitala formen är en del av framtiden och här för att stanna. Men den digitala formen kommer alltid bara vara ett komplement till det fysiska mötet. Det saknar jag jättemycket och hoppas att det går att genomföra en traditionell mässa 2022 igen, avslutar Karim Ottosson.

Vill du också bli polis? Vi behöver bli många flera i Sverige. Här hittar du nyckeln till din nya karriär: www.polisen.se/om-polisen/bli-polis/