Platser kvar till höstens polisutbildning

Nina Gual, som är polis och attrahera-ambassadör i Södermanland, ska sätta fart på ansökningarna till polisutbildningen.

Nina Gual, som är polis och attrahera-ambassadör i Södermanland, ska sätta fart på ansökningarna till polisutbildningen. Bild: Polisen

Polisen i Södermanland fortsätter sin satsning på att växa lokalt. En ambassadör för att attrahera till polisutbildningen är tillsatt. Fortfarande finns platser kvar till höstens utbildning.

Nina Gual är ambassadören som under våren ska arbeta heltid med rekryteringsfrågor för att få fler poliser med lokal koppling till Sörmland. Nina är själv polis och arbetar vanligtvis som operativ samordnare vid polisen i Nyköping. Hon möter hela tiden nyfikenhet och engagemang för polisyrket. 

– Jag hör att det är många som funderar på yrket och vi behöver få fler poliser till hela Södermanland men framförallt till Eskilstuna och Katrineholm. Och det finns fortfarande platser kvar till höstens polisutbildning så det är bara att söka, säger Nina Gual

Den 20 maj kommer polisen i Södermanland genomföra en chatt i sociala medier för intresserade att ställa frågor om jobbet.

– Förra årets chatt var välbesökt och uppskattad. Ta vara på tillfället och ställ dina frågor om yrket.

Hon har även kontaktat de som sökt utbildningen och blivit godkända för att gå vidare med de tester som krävs, men som inte fullföljt.

– Det kan finnas många anledningar till att man missat boka in testerna. Många har fullt upp med jobb och familj. Nu ringer jag upp dem för att prata om eventuella frågor, vilket är uppskattat både av dem och av oss, fortsätter Nina Gual.

Planen är att polisen i Södermanland ska fortsätta växa kraftigt fram till och med 2024 och även ersätta poliser som går i pension framöver. Möjligheterna till en framtida anställning inom Sveriges största myndighet är därmed goda.

Vi arbetar sedan länge aktivt för att få fler sökande med lokal förankring till polisutbildningen och gärna personer med olika erfarenheter och kunskaper.

– Polisen behöver spegla hela samhället och vi ser gärna sökande från närområdet som kan bidra med andra erfarenheter och nya perspektiv, säger Mikael Backman, polisområdeschef i Södermanland.

Sett till att det är en fördel att sökande har några års arbetslivserfarenhet vill Nina Gual därför också lyfta fram möjligheten till distansutbildning, där den studerande bara vistas på distansorten under cirka en vecka per månad.

– Det ger möjlighet att bo kvar på hemorten med familj, samtidigt som man utbildar sig för ett nytt yrke, säger hon.

Läs mer om polisyrket och utbildningen på polisen.se/blipolis

Kontakt för media

Nina Gual, attrahera-ambassadör polisområde Södermanland, tel. 114 14