Ytterligare gripanden efter människorov i södra Stockholm

  • Piketen
    Regionala insatsstyrkan biträdde vid flera av tisdagens husrannsakningar. Bild: Polisen
  • Helikopter
    Polisens helikopter ovanför området där husrannsakningarna genomfördes. Bild: Polisen
1/2

Polisen har under tisdagsmorgonen den 25 maj gjort tillslag på flera adresser i Vårberg i södra Stockholm och gripit flera personer som varit anhållna i sin frånvaro, misstänkta för ett människorov natten mellan fredag och lördag.

Insatsen genomfördes av polisen i Skärholmen och sektionen för grova brott i polisområde Stockholm syd med biträde av flera andra operativa enheter från regionen. Totalt är nu tio personer frihetsberövande i ärendet. Samtliga har kopplingar mot nätverksmiljö i området och flera av dem står åtalade i ett stort narkotikaärende som just nu avhandlas i hovrätten.

– Ärendet är strategiskt viktigt för oss i Skärholmen men även för polisen i stort eftersom det visar att vi har god förmåga att mobilisera internt och agera mot individer i nätverksmiljö. Vi kan aldrig tolerera att dessa unga vuxna i nätverksmiljö begår grova våldsbrott mot andra, säger David Sund gruppchef för strategiskt operativa gruppen i lokalpolisområde Skärholmen.

Utredningen leds av Åklagarmyndigheten och utreds av lokalpolisområde Skärholmen och sektionen för grova brott i Stockholm syd. Men hänsyn till den pågående utredningen kan i nuläget ingen ytterligare information kring ärendet ges.

Läs mer om händelsen: 21 maj 23:41, Olaga frihetsberövande/människorov, Stockholm