Fem personer misstänkta för stöld på skola i Nynäshamns kommun

Fem personer är anhållna misstänkta för stöld genom inbrott på en skola. Vid inbrottet stals hundratals datorer och surfplattor. Polisen hittade en del av stöldgodset vid en husrannsakan.

- Att det stjäls datorer och annan teknisk utrustning från skolor är tyvärr inte ovanligt och vi tar det på stort allvar. I detta fall har vi jobbat snabbt och de spår vi funnit har lett till flera gripanden, säger Håkan Leiborn polisen i Nynäshamn.

Den omfattande stölden av datorer och surfplattor upptäcktes av skolpersonal under måndagsmorgonen den 15 mars och personalen larmade polis. Polisen har bland annat genomfört en teknisk undersökning och husrannsakningar i ärendet. Vid husrannsakan greps fem personer misstänkta för stölden och dessutom återfanns även en del av stöldgodset.

Vid husrannsakan anträffades även ett vapen som ingen av de frihetsberövade har licens för att inneha. Det är taget i beslag och ingår i utredningen angående brott mot vapenlagen.

De fem personerna, tre män och två kvinnor, greps under kvällen den 15 mars och är efter beslut av åklagare anhållna på sannolika skäl misstänkta för grov stöld.