Fyra anhållna efter beslag av vapen och narkotika i Haninge kommun

I samband med fordonskontroller i Haninge kommun under tisdagen tog polisen ett skarpladdat vapen, 4 000 narkotikaklassade tabletter och en större mängd kontanter i beslag. Fyra personer är nu anhållna.

Strax efter klockan 17 på tisdagen den 23 mars stoppades ett fordon som framfördes på gångvägar i Brandbergen. En större summa kontanter hittades i bilen där två personer färdades. Vid efterföljande husrannsakningar påträffades ett skarpladdat vapen med tillhörande ammunition, ytterligare kontanter samt en mindre mängd dopingspreparat. De två personerna i bilen, en man och en kvinna i 25-årsåldern, greps och anhölls senare av åklagare.  Ärendet utreds som grovt vapenbrott, grovt penningtvättsbrott, rattfylleri och ringa dopingsbrott.

4 000 tabletter narkotikaklassade tabletter i beslag

Senare samma kväll stoppade en patrull ett fordon i Jordbro. I bilen satt två män och då patrullen uppmärksammande en kniv i bilen togs beslut om husrannsakan i bilen. Under husrannsakan hittades 4 000 narkotikaklassade tabletter. De två männen i bilen som är i 35–40-årsåldern greps och är nu anhållna. En anmälan gällande narkotikabrott, rattfylleri, och brott mot knivlagen är upprättad.