Polisen testar nytt sätt att rekrytera i pandemitider

Walk and talk-träffar hoppas ska ge fler sökanden till polisutbildningen.

Under vecka 12 och 13 kommer polisen i Västerås att bjuda in till walk and talk-träffar för den som är intresserad av att söka till polisutbildningen. Formatet walk and talk innebär att man får möjlighet att ta en promenad utomhus med en polis, och ställa sina frågor om polisutbildningen och polisyrket.

- Tidigare har vi haft fysiska informationsträffar för personer som är intresserade av att plugga till polis. Då har man fått träffa oss på plats och fått information samt möjlighet att ställa frågor om utbildningen och yrket. Men nu på grund av pandemin går det inte längre, men människors behov av information och ställa frågor finns ju fortfarande kvar. Därför har vi fått tänka om och hittat nya sätt att informera och rekrytera på, säger Linda Rosander, aspirant- och rekryteringsansvarig i PO Västmanland.

Linda Rosander berättar mer om upplägget med walk and talk.

- Polisen ska växa och behovet av fler poliser är stort. Walk and talk-träffarna innebär att personer som är intresserade av att bli polis, bokar in sig på en promenad med mig eller någon av mina kollegor. Under promenaden får man möjlighet att få svar på alla sina frågor om utbildningen och yrket. Förhoppningsvis leder det till att man skickar in en ansökan. Vi ser verkligen fram emot att få träffa dessa personer, som förhoppningsvis är våra nya framtida kollegor, avslutar Linda.

Vill du boka in dig på en walk and talk-träff under vecka 12 eller 13? Skicka ett mail till linda.rosander@polisen.se