Polisen utreder mord samt mordbrand i Sigtuna

Det pågår flera större insatser i Sigtuna i dag efter en mordbrand och ett mord natten mot måndagen den 1 mars.

Vid lunchtid i dag, den 1 mars, brinner det fortfarande i en skola i Sigtuna, räddningsarbetet är igång och händelsen utreds som mordbrand.

Teknisk undersökning av brottsplatsen påbörjas när branden är släckt. Polisen finns på plats vid skolan som är utrymd och inga elever vistas i skolan. Den gärningsperson som greps i samband med hotet mot skolan under torsdagen förra veckan sitter sedan samma dag frihetsberövad och är således inte misstänkt i ärendet.

Polisen har även inlett en förundersökning om mord efter det att en avliden person påträffades natten mot måndagen. Målsägande är identifierad och omyndig.

Polisen kan i dagsläget varken utesluta eller bekräfta kopplingar mellan händelserna i Sigtuna under natten och händelsen vid skolan i Sigtuna under torsdagen förra veckan.

– Det finns i nuläget inget som pekar på att de här händelserna hänger ihop men självklart tittar vi på samband. Vi finns nu ute i området för att öka tryggheten, säger Christoffer Bohman, lokalpolisområdeschef.

Polisen är på plats i Sigtuna under dagen och kvällen med förstärkt resurs. Har du uppgifter till polisen som är relevanta i dessa ärenden så kontakta poliserna på plats, ring polisen på 114 14 eller gå in på polisen.se/tips.

Om det gäller pågående brott så ring alltid 112.