Polispodden Stockholm: Hur kan du påverka polisens arbete där du bor?

Petra Ryding, områdespolis och Patrick Widell, regional samordnare för det brottsförebyggande arbetet.

Petra Ryding, områdespolis och Patrick Widell, regional samordnare för det brottsförebyggande arbetet. Bild: Polismyndigheten

Brottsförebyggande arbete handlar om polisens olika aktiviteter för att brott inte ska inträffa. Om det hör du i nytt avsnitt av Polispodden Stockholm och om hur du på olika sätt kan tycka till om vad de lokala poliserna jobbar med.

I podden möter vi Patrick Widell, regional samordnare för det brottsförebyggande arbetet och Petra Ryding, områdespolis i Södra Roslagen. De jobbar dagligen för ökad trygghet för dig i Stockholms län och på Gotland.

Dina åsikter är viktiga för polisens arbete

Polisen har i dagarna skickat ut årets trygghetsmätning till drygt 84 000 invånare i Stockholms län och på Gotland. Det är ett av många exempel på hur polisen lyssnar in vad medborgare ser behov av för polisens arbete i lokala områden.

– Vi behöver ha en bra, kontinuerlig kontakt med medborgare, för de känner sitt område bäst. Det är vårt uppdrag att de ska känna igen oss och vi ska känna igen dem. Vi ska prata med varandra för annars är de svårt att förebygga brott om vi inte vet hur de upplever sitt område, säger områdespolis Petra Ryding i poddavsnittet.

Kontakta polisen:

Vid pågående brott och akuta ärenden ringer du 112.
Vill du kontakta polisen för att tycka till, kan du nå oss på följande sätt som passar dig bäst: