Sven Holgersson lämnar sitt uppdrag

Sven Holgersson, lokalpolisområdeschef i Helsingborg

Sven Holgersson, chef för lokalpolisområde Helsingborg, lämnar sitt uppdrag. Bild: Polisen/Anna Hermansson

Med drygt ett halvår kvar till pension väljer Sven Holgersson att lämna sitt uppdrag som lokalpolisområdeschef i Helsingborg. Tillförordnad chef blir Daniel Lindberg.

- Jag närmar mig pensionen och känner att tidpunkten nu är den rätta att kliva av mitt uppdrag. Jag har haft 13 fantastiska år som först närpolischef och sedan lokalpolisområdeschef i Helsingborg. Nu vill jag lämna över till en ny lokalpolisområdeschef som kan driva vårt arbete vidare, säger Sven Holgersson.

- Att vara lokalpolisområdeschef är ett viktigt och krävande uppdrag och det är angeläget att känna att man kan verka fullt ut i rollen. Jag har all respekt för Svens beslut att nu kliva av sitt uppdrag, säger Michael Mattsson, tillförordnad polisområdeschef i polisområde nordvästra Skåne, och fortsätter:

- Jag vill rikta ett stort och varmt tack till Sven för hans fantastiska arbete under lång tid i Helsingborg. Under hans ledning har vi utvecklat det brottsbekämpande arbetet i många avseenden, inte minst när det gäller vår samverkan med Helsingborgs stad där vi i god anda arbetar tillsammans och ihärdigt för att säkra medborgarnas trygghet.

- Sven har också under lång tid varit kommenderingschef inom region Syd och drivit vår utredningsverksamhet framåt på ett sätt som skapat stort intresse från andra delar av landet.

Tillförordnad chef i lokalpolisområde Helsingborg blir Daniel Lindberg som är biträdande lokalpolisområdeschef idag.