Tre anhållna efter människorov i Stockholms län

Fredagen den 12 mars kom larm om att personer hade förts bort mot sin vilja i södra Stockholms län. Ett intensivt polisarbete inleddes och under lördagen var samtliga bortförda hittade och utom fara.

– När vi arbetar med ärenden som rör människorov och där människor blivit bortförda arbetar vi väldigt fokuserat och offensivt och med ett stort säkerhetstänk. Att information kommer ut i fel läge kan stressa en eventuell gärningsperson på ett farligt sätt och utgöra risk för den bortförde, säger Torgny Söderberg, polischef i beredskap vid polisen i region Stockholm.

I det aktuella ärendet fördes tre personer bort mot sin vilja under fredagen och en av dem lyckades vid ett rödljus ta sig ur en bil och larma polis. Ett intensivt polisarbete startade då som bland annat innebar ett flertal husrannsakningar och andra utredningsåtgärder.

Polisinsatserna skedde i bred samverkan i tre av Sveriges polisregioner och utredningsarbetet leds av polisen i region Stockholm.

– Efter mer än ett dygn av intensivt polisarbete var samtliga som hade bortförts hittade och utom fara och tre personer gripna. I detta fall slutade ärendet lyckligt tack vare bra och snabba insatser, säger Torgny Söderberg.

Tre personer är anhållna
Resultatet av insatsen är att tre målsäganden, två vuxna och ett barn, var försatta i säkerhet lördagen den 13 mars.

Tre personer är nu anhållna som misstänkta i ärendet. En man, anhölls i fredags, den 12 mars, som misstänkt för ett fall av egenmäktighet med barn och två fall av människorov.

En man anhölls också under lördagen den 13 mars misstänkt för ett fall av egenmäktighet med barn och två fall av människorov. Samma dag anhölls också en kvinna för medhjälp till egenmäktighet med barn.