Tre personer gripna misstänkta för rån på Södermalm i Stockholm

Under torsdagskvällen den 4 mars utsattes ett antal personer för rån i Rosenlundsparken på Södermalm i Stockholm. Några minuter efter rånet kunde tre misstänkta gärningspersoner gripas av polis i närområdet.

– Larmet kom in direkt när rånen skett vilket är oerhört viktigt när denna typ av brott sker. Vi har också fått bra uppgifter om både vad som hänt och signalement på de som begått rånen. Utifrån detta har polispatrullerna på plats agerat mycket bra och kunnat gripa tre gärningspersoner, säger Ninna Sjödell, tf gruppchef hos polisen på Södermalm som arbetar med ärendet.

Under torsdagskvällen kom först ett larm till polisen klockan 20.12 om att en person blivit skadad med ett stickföremål i närheten av en matvaruaffär på Södermalm i Stockholm. En kort stund efter det, klockan 20.59, kom ytterligare larm om att flera yngre personer hade rånats på sina mobiltelefoner i Rosenlundsparken i närheten.

Larmade direkt efter rånet och kunde ge bra signalement
Rånet i Rosenlundsparken skedde genom att flera gärningspersoner hotade till sig mobiltelefoner och trådlösa lurar till mobiltelefon från tre brottsoffer. Detta skedde genom både hot och slag.

Polis var tack vare larmet snabbt på plats och genom bland annat bra vittnesuppgifter kunde tre misstänkta gärningspersoner gripas bara några minuter senare i närområdet. De tre gripna är nu också anhållna på sannolika skäl misstänkta för rån.

Ingen av de rånade i Rosenlundsparken behövde uppsöka sjukhus men den person som misshandlades vid matvarubutiken tidigare under kvällen fick åka ambulans till sjukhus med en stickskada i benet.

I nuläget tittas det i utredningarna på hur och om de två händelserna på Södermalm - den grova misshandeln och rånen - hänger ihop men de utreds separat och ett stort antal vittnesförhör har hållts.