Två misstänkta gripna vid pågående åldringsbedrägeri

Under tisdagen greps två män av polisens spanare i Lund när de genomförde ett vishingbedrägeri mot en äldre dam.

Polisen i region Syd jobbar bland annat med spaning för att försöka komma åt åldringsbedragare som lurar åldringar runt om i regionen på stora summor pengar.

Under tisdagen lyckades polisens spanare gripa två män i Lund när de genomförde ett vishingbedrägeri mot en äldre dam i 90-års åldern. Den lurade damen blev uppringd av en person som påstod sig komma från ett säkerhetsföretag och mannen påstod att damen var utsatt för bedrägeriförsök. Bedragarna lurade damen att lämna ifrån sig bankkort och kod till en bedragare som strax därefter besökte damens bostad.

Polisens spanare som befann sig i området förstod att bedrägeri pågick och ingrep mot de båda misstänkta när uttag skedde i en bankomat med damens kort. En av de misstänkta försökte vid ingripandet fly från polisen i en bil men prejades efter ett kort förföljande.

De båda misstänkta männen som är i 50-55 års åldern anhölls senare under tisdagen misstänkta för grovt bedrägeri.

Polisen misstänker att de båda anhållna männen ingår i en gruppering bedragare som genomfört ett större antal åldringsbedrägerier runt om i södra Sverige.

- Vi jobbar med många olika åtgärder för att försöka få stopp på alla åldringsbedrägerier som drabbar äldre runt om i region Syd. Det känns jättebra att vi kunde gripa de här båda misstänkta under pågående brott och ”rädda” den drabbade damens pengar, ca 15 000kr som männen kommit över säger polisens utredningsledare Thomas Johansson vid polisens bedrägerisektion i region Syd.

Denna vecka landar ett vykort med brottsförebyggande information om bedrägeri hos skåningar som 70 år och äldre. Prata gärna med varandra om vad det står om hur ni ska agera när telefonen ringer. Vill du ladda ner vykortet för att skriva ut och ge det till någon så hittar du det här: polisen.se/bedragerisyd