23-årig man åtalad för mord på ung kvinna i Nacka

En 23-årig man har under måndagen åtalats för mord på sin 20-åriga sambo den 15 april i år i parets gemensamma bostad i Älta, Nacka kommun.

Ärendet initierades hos polisen efter att misstänkt ringt 112 och uppgett att hans sambo knivskurit sig själv. Polis på plats uppmärksammande snabbt antalet sårskador på kvinnan samt iakttagelser kring misstänkt och andra omständigheter som medförde att polisen misstänkte mord.

– I vår fortsatta utredning har ett fokusområde varit att utreda huruvida målsägandens skador kunnat vara självförvållade eller inte. En viktig framgångsfaktor i utredningen har varit nära samarbete mellan engagerad personal i ärendet, såsom kriminaltekniker, utredare och it-forensiker, säger Jennifer Ekblom, utredare vid polisens sektion för brott i nära relation vid polisområde Stockholm syd.

Enligt åtalet dödade mannen kvinnan genom att upprepade gånger sticka henne med kniv.

– Jag menar att mannens agerande var hänsynslöst. Kvinnan dog av ett stort antal stickskador som hon fick när han attackerade henne med kniven, säger kammaråklagare Ronak Råbe vid Söderorts åklagarkammare i Stockholm.

Bebis i bostaden vid brottstillfället 

Vid brottstillfället befann sig deras gemensamma bebis i bostaden. Mannen anhölls den 16 april och har sedan den 19 april varit häktad.

– Det finns god teknisk bevisning i form av dna-spår, blodbildsanalys, skadebild och applikationsanalys av den misstänktes telefon. En brottsplatsundersökning är också gjord och det finns dessutom vittnen som är sakkunniga inom ortopedi och minnesforskning som kommer att höras i rätten, säger Ronak Råbe.

Rättegången startar den 3 december och planeras ta fem-sex dagar.