61 nya poliser till polisregion Öst

  • De nya poliserna välkomnades i respektive polisområde.
    De nya poliserna välkomnades i respektive polisområde.
  • Josefin, som börjar arbeta i lokalpolisområde Motala.
    -Vilken resa utbildningen har varit, nu är jag förväntansfull inför mitt nya yrke, säger Josefin, som börjar arbeta i lokalpolisområde Motala.
1/2

”Nu är jag förväntansfull inför mitt nya yrke”. Det säger Josefin Larsson som på måndag börjar som ny polis i Motala. Idag examinerades 61 nya poliser i polisregion Öst.

De nya poliserna välkomnades i respektive polisområde och fick digitalt ta del av tal av bland annat rikspolischef Anders Thornberg, Mikael Damberg, prins Daniel, Lena Nitz från Polisförbundet och polisregion Östs regionpolischef Ulrika Herbst.  
– Det är alltid en stor glädje att få hälsa nya kollegor välkomna. Ni är en del av den tillväxt som sker inom polisen just nu. Ni kommer bidra till att vi kan öka vår förmåga och utvecklas i hela regionen och på alla nivåer. Det möjliggör också fortsatt förbättring av arbetsmiljön, både i yttre tjänst och på utredningssidan, säger Ulrika Herbst, regionpolischef i Öst.

Ett evigt lärande

– Jag är lärt mig mycket under polisutbildningen och aspiranten. Det sägs att polisyrket är ett evigt lärande. På måndag börjar jag äntligen min anställning och ser fram emot vad som komma skall, säger Karl som börjar arbeta i lokalpolisområde Eskilstuna med stationering i Strängnäs.

– Under utbildningen har det varit ett skadat finger, svett, tårar och en hel del skratt. Att jag har tagit mig så här långt och till och med i mål känns helt obeskrivligt. Vilken resa det har varit, nu är jag förväntansfull inför mitt nya yrke, säger Josefin, som börjar arbeta i lokalpolisområde Motala.

Nya poliser i polisregion Öst

14 till polisområde Jönköping

25 till  polisområde Östergötland

22 till polisområde Södermanland

Kontakt för media
Polisens presstjänst i region Öst: 010-56 923 66.