Dalarna kraftsamlar för att få fler att söka till polis

Två poliser i uniform framför en polisbil utomhus i gryningsljus.

En av aktiviteterna som genomförts i polisområde Dalarna är att dela ut påsar med information om polisutbildningen vid lokala knutpunkter, som här i Falun.

Under hösten sker en hel del aktiviteter för att få fler i Dalarna att vilja jobba som polis.

I januari startar en ny termin på landets polisutbildningar och inför det görs en hel del aktiviteter runt om i hela Sverige för att få folk att söka till polis. I Dalarna görs extra mycket aktiviteter eftersom det är ett av landets svårrekryterade områden.

- Polisen i Sverige ska växa och bli fler och det gäller även i Dalarna. Vi har personer i Dalarna som söker till polis för att sedan arbeta i Dalarna men vi behöver fler. Därför har vi extra fokus på rekryteringsaktiviteter just nu, säger Mats Lagerblad, kanslichef för polisområde Dalarna.

Bland de aktiviteter som har genomförts eller kommer att genomföras finns:

  • Polisen delar ut påsar med information om polisutbildningen till folk som reser vid olika resecentra i länet, till exempel i Falun
  • Spela padel med polisen och ställ frågor om utbildningen och yrket i Färnäs utanför Mora. Första tillfället var den 22 november och nästa tillfälle är den 9 december kl 18-21.
  • Frågestund på Instagram-kontot @polisendalarna den 1 december mellan klockan 17 och 19
  • Aktiviteter i samband med julskyltning i bland annat Rättvik, Mora och Borlänge.
  • Det nya Instagram-kontot Polisen LPO Borlänge ska beskriva polisvardagen men även ägna sig åt att locka till polisyrket
  • Rekryteringsträff i Idre
  • Annonsering i lokalt annonsblad i Malung-Sälens kommun tillsammans med kommunen.
  • Under sommaren tog lokalpolisområde Borlänge fram ett hästhoppshinder med texten ”Är du redo för en större uppgift?” Hindret har använts på hästhoppstävlingar i hela landet.
  • Möjlighet att få förtur att genomföra testerna för att bli polis under en extrainsatt prövningshelg fredagen och lördagen de 10 -11 december 2021 på Plikt- och prövningsverket i Stockholm.

Ansökningen till vårens start på polisutbildningen måste vara inlämnad och testerna genomförda senast den 13 december.

Läs mer om polisutbildningen på polisen.se/blipolis