Fyra personer åtalas i samband med mord

Fyra personer åtalas idag med anledning av ett mord som skedde på Odinsgatan i april. Åtalspunkterna gäller mord samt medhjälp till mord.

Strax efter åtta på kvällen den 9 april får polisen larm om att en man har blivit knivskuren på Odinsgatan. Tre gärningspersoner ses inledningsvis lämna platsen i riktning mot Svingeln. Ett flertal patruller larmas till platsen. Två av gärningspersonerna kan kort efter larmet gripas på en spårvagn.

­- Vi lyckade ganska snabbt gripa två av gärningspersonerna. Det var fyra som initialt var på väg mot brottsplatsen. Två av dem kom undan i samband med själva dådet, säger handläggare Sofie Konkell.

Bra bild

Polisen har en ganska bra bild av händelseförloppet med hjälp av bland annat kameraövervakning och vittnesuppgifter. En av personen som inledningsvis kom undan kunde gripas efter en tids spaningsarbete. Den andra personen kunde senare gripas på Arlanda när han var på väg att lämna landet.

- Det var en mycket vaken passkontrollant, som reagerade på passet. Vi hade jagat den här personen i en månads tid. Han uppgav att han var från Göteborg och kollegorna på gränspolisen kontaktade oss. Det hade varit svårt att få tag i honom om det inte vore för deras goda arbete, säger Sofie Konkell.

Bra samarbete

Tre personer åtalas nu för mord vid Göteborgs tingsrätt. En person åtalas för medhjälp till mord. Rättegången är planerad till 23 november. Samtliga åtalade nekar till brott.

- Vi kan överlag konstatera att detta är ett fall där betydelsen av kameraövervakning har varit väldigt framträdande. Vi har även haft ett bra samarbete mellan kollegorna på plats, såväl som gränspolisen på Arlanda och alla andra inblandade. Inte minst har vi haft framgång genom bra vittnesuppgifter från allmänheten, säger Sofie Konkell.