Många brott upptäckta under trafikveckan

Elva personer greps när drygt tretusen fordon kontrollerades under en vecka i region Mitt. – Det är en relativt stor andel upptäckta brott på kort tid, säger Maria Rosander, samordnare för trafiken i region Mitt.

Under vecka 45 genomförde polisen en trafikvecka med fokus på det som kallas brott på väg. Närmare 3 300 fordon kontrollerades i region Mitt. Med brott på väg menas alla brott som sker på eller i anslutning till väg. Många kriminella använder vägnätet för att ta sig till och från en brottsplats. Under trafikveckan la polisen därför extra fokus på huvudvägnätet.

Stölder, vapen och narkotika

I region Mitt kontrollerades sammanlagt 3 274 fordon och 3 283 personer. Elva personer greps för olika brott och två personer omhändertogs enligt utlänningslagen. Man hittade också en efterlyst person.

Vid kontrollerna upptäcktes även stöldgods, narkotika och vapen. Närmare 100 personer misstänks för rattfylleribrott.

– Vi har arbetat effektivt och upptäckt många brott sett till antalet kontroller. Det visar på att vi stoppar rätt bilar. Vi har jobbat aktivt i region Mitt vilket lett till ett utmärkt resultat, säger Maria Rosander, samordnare för trafiken i region Mitt.

Resultat från trafikveckan brott på väg i region Mitt (v 45)

Kontrollerade fordon Gripna Omhändertagna enl. utlänningslagen Efterlysta Narkotika Vapen Stölder Rattfylleri
3 274 11 2 1 59 6 12 97