Polisen i Västerås utreder två fall av grova rån i bostad

Polisen i Västerås utreder två fall av grova rån i bostad som har inträffat den senaste tiden.

Den 31 oktober vid 20-tiden skedde ett grovt rån på Lavegatan i Västerås, där en person som befann sig i en bostad blev rånad på smycken. Rånet genomfördes av flera gärningspersoner som med vapen och hot tilltvingade sig smyckena.

Den 7 november vid 16-tiden skedde ett grovt rån på Birgittavägen i Västerås, där en person i en bostad blev rånad på ett smycke. Rånet genomfördes av flera gärningspersoner som med vapen och hot tillvingade sig smycket. Det finns uppgifter om att gärningspersonerna har lämnat på en moped efter rånet.

Ingen person har kommit till fysisk skada vid något av tillfällena.

Polisen utreder ett eventuellt samband mellan dessa rån men också andra liknande brott som har skett i närtid.

I nuläget är ingen person misstänkt eller frihetsberövad för de grova rånen på Lavegatan och Birgittavägen. Det finns uppgifter om att personerna som utfört rånen är ”yngre”, det vill säga i 20-årsåldern eller yngre än så.

Polisen söker dig som har gjort iakttagelser eller har annan information att lämna om rånen. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningarna vara värdefulla och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om händelserna, både före, under och efter det inträffade.

Tips och iakttagelser lämnas till polisen via 114 14 eller polisens hemsida "Tipsa polisen"