Polisen i Jönköping vill ha hjälp med iakttagelser

Den senaste tiden har det skett stölder i offentliga byggnader och myndigheter i Jönköpingstrakten. Värdet på stöldgodset har varit stort och mycket talar för att brotten kan fortsätta.

När polisen i Jönköping nu utreder ärendena finns det en hel del i modus och signalement som pekar på att det rör sig om samma gärningsperson och platserna är väldigt likartade. Det rör sig om offentliga byggnader och myndigheter där allmänheten har relativt enkelt att få tillträde. Det kan i alla fall inte uteslutas att stölderna hänger ihop.

Utredningen önskar därför att alla som kan ha gjort iakttagelser hör av sig till polisen. Det är även intressant om man ser något som kan peka på att nya brott genomförs, men då ombeds man omedelbart kontakta polisen via 112.

Platser

Stölderna i Jönköping har skett på följande platser och tider.

Kommunhuset i Huskvarna på Rumlaborgsgatan. Stölden skedde den 12 oktober på kvällen runt 18-tiden. Nytt försök gjorde även i tisdags den 16 november runt 17.30.

En av kommunens lokaler i Jönköping på Klubbhusgatan 13. Stölden skedde den 8 november vid 18-tiden. Telias lokaler i samma fastighet drabbades samtidigt.

Arbetsmiljöverkets lokaler på Glansgatan i Jönköping. Försöket till stöld skedde den 12 november runt klockan 16 på eftermiddagen men här avbröts gärningsmannen när han blev påkommen.

Jordbruksverket nya lokaler på Skeppsbrogatan i Jönköping. Stölden skedde i tisdags den 16 november vid 17 och framåt.

Signalement

Polisen vill ha in alla former av iakttagelser men är särskilt intresserade av en person som har setts vid tidigare stölderna. Då har polisen fått in följande signalement.

Man i 40-årsåldern.
Ca 185 cm lång.
 Ljushyad, högt hårfäste, mellanblont kortare hår.
 Eventuellt i sällskap med ytterligare någon medgärningsman.
 Har troligtvis rört sig till och från platserna i en silvrig Volvo V70 av äldre modell med utländska registreringsskyltar.

Du som har information till polisen ombeds vända dig till telefon 114 14. Uppge att du vill lämna information i ärendet. Alternativt lämna tips på polisen.se.

Tipsa polisen här.

Kontaktperson för media

Daniel Wangler. Förundersökningsledare Lokalpolisområde Södra Vätterbygden. Kontaktuppgifter finns via polisens presstalesperson.