Pressinformation med anledning av skottlossningen i Fröslunda, Eskilstuna

Kommunpolisen Elin Johansson finns tillgänglig för mediefrågor under måndagen.

I lördags inträffade en skottlossning i Fröslunda, Eskilstuna. Det var vid klockan 16:39 som polisen larmades till Fröslunda med anledning av att inringare hade hört minst en hög smäll som kunde uppfattas som skottlossning.

Flera polispatruller beordrades till området. Första polispatrull var snabbt på plats och en skottskadad kille, som är 14 år, påträffades utomhus. Han fördes till sjukhus med ambulans. Polisen har under måndagen nåtts av informationen att skadeläget bedöms som allvarligt men stabilt. Övriga frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården.

En man har anhållits

En förundersökning gällande försök till mord inleddes. Under utredningsarbetet framkom det att en man i 25-årsåldern kunde misstänkas för brottet. Åklagare beslutade att mannen skulle anhållas i sin frånvaro, skäligen misstänkt för brottet. Under söndagen etablerade polisen kontakt med mannen som sedan tog sig till polishuset i Eskilstuna. Där greps mannen under odramatiska former.

Mannen är anhållen och det är åklagare som leder förundersökningen.

Förstärkt insats i Eskilstuna

Sedan tidigare genomförs en förstärkt insats i lokalpolisområde Eskilstuna med anledning av den senaste tidens skottlossningar som inträffat. 

Denna insats kommer att fortsätta.

Den förstärkta insatsen involverar poliser från hela Södermanland som under en tid ska arbeta proaktivt mot prioriterade aktörer och strategiska platser samt områden i Eskilstuna. Vidare ska insatsen vara en trygghets- och brottsförebyggande insats som ska genomföras i syfte att försvåra för inblandade att utföra nya våldsbrott. Insatsen ska vidare genomföra ett samverkansarbete med andra myndigheter och relevanta aktörer i Eskilstuna kommun.

Målet med själva insatsen är att förebygga grova våldsbrott, stabilisera läget och sänka risknivån för grovt våld.

Kontaktperson för media

Under måndagen är kommunpolis Elin Johansson tillgänglig för mediefrågor. Hon finns tillgänglig för fysiska intervjuer vid polishuset i Eskilstuna samt för telefonintervjuer. Hon är tillgänglig till klockan 14.

För att anmäla intresse för intervju, kontakta dennis.johansson-stromberg@polisen.se