Fler poliser ska skapa trygghet i julhandeln

Polisen i region Stockholm kommer även i år förstärka närvaron på platser där det samlas många människor i samband med julhandeln. Detta sker varje år och är ett sätt att öka tryggheten.

Den ökade närvaron beror inte på en känd eller förändrad hotbild, utan är en del av en ökad beredskap för att kunna agera snabbt vid behov, samt skapa trygghet på platser där många människor samlas. Det ger även polisen en större möjlighet att upptäcka avvikande beteenden och samtala med människor.

I hela Stockholms län och på Gotland innebär det att polispersonal kommer att vara ute i julhandeln som en del av det lokala arbetet för ökad trygghet. På några större handelsplatser i länet kommer bland annat polisens husbil ställas upp som ett komplement till fotpatrullering. Målet är att skapa trygghet samt förebygga personrån och stölder.

I Stockholm city, där julskyltning och butiker lockar många besökare, kommer arbetet med att finnas ute i julhandeln att starta i slutet av november.

Polisen kommer också att ha ökad samverkan med ordningsvakter och andra externa samverkanspartners på publika platser och köpcentrum för att både öka tryggheten och beredskapen vid behov.