50 kilo cannabis i beslag – man häktad

Efter flera husrannsakningar i slutet av förra veckan kunde drygt 50 kilo cannabis beslagtas av polisen från lokalpolisområde Järva.

Torsdagskvällen den 7 oktober arbetade polisen i Järva mot narkotikabrottslighet i området. Detta resulterade i att en person blev misstänkt, gripen och därefter häktad för grovt narkotikabrott. Efter husrannsakan på ett flertal adresser har polisen tagit över 50 kilo cannabis i beslag.

– Lokalpolisen i Järva har en hög förmåga att bedriva spaning samt utreda den här typen av ärenden. Förundersökningen är nu inne i ett aktivt skede, säger inspektör John Lindström, gruppchef vid grova brott i lokalpolisområde Järva.

Polisen i region Stockholm arbetar offensivt och med samlad kraft för att bryta våldskurvan, bland annat genom att beslagta vapen och narkotika. Arbetet ger resultat – häkten, fängelser, förvar och SIS-enheter är fyllda.

Polisens bedömning är att narkotika ofta är en inkörsport till kriminaliteten och att narkotikahandel och konflikter kring narkotikahandel ligger bakom en stor del av det grova våldet.